Quick Access


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


Genel Yayın İlkeleri


1. SOCIAL SCIENCE DEVELOPMENT JOURNAL (SSDJournal) Dergisi uluslararası hakemli, endeksli e-dergi niteliğinde  yılda 6 defa (Ocak, Mart, Mayıs, Temmuz, Eylül, Kasım aylarında) yayınlanmaktadır. Gerekli durumlarda özel ya da ek sayılar da yayınlanabilir.

2. SSDJournal Dergisi, SOSYAL BİLİMLER alanında yapılmış çalışmaları yayınlayan bir dergidir. Yalnızca özgün bilimsel makalelere ilişkin metinleri yayınlar. Ayrıca, sunulduğu yer, toplantı ve tarihin kaydedilmesi ile başka bir yerde yayınlanmamış olması şartıyla kongre ve sempozyum bildirileri de makale çalışması olarak yayınlanabilir. Ancak bu yayın etkinliğinden kaynaklanması muhtemel herhangi bir sorunun sorumluluğu yazara aittir.

3. SSDJournal Dergisi’ne gönderilen yazıların daha önce herhangi bir mecrada yayınlanmamış olması ve sisteme eklendiğinde bir başka yayın organının yayın değerlendirme sürecinde bulunmaması gerekir.

4. SSDJournal Dergisi’ne yayınlanması için çalışma göndermek isteyenlerin, yazılarını http://www.ssdjournal.org adresinde yer alan Makale Takip Sistemi’ne üye olarak buradan göndermeleri gerekir.

5. Yayınlanma aşamasında, yayınlanmaya değer bulunan çalışmaların yazar kısmına üyelikte kullanılan isim ekleneceğinden dolayı, yazarların, Makale Takip Sistemi’ne akademik etkinliklerini yürütürken kullandıkları isimleriyle üye olmaları gerekir.

6. Herhangi bir yazının  SSDJournal Dergisi’nin elektronik sistemine eklenmesi, yazının yayınlanması için başvuru olarak kabul edilir ve yazının değerlendirilme süreci başlar.

7. Başvurunun yapılmasından yazının yayınlanması aşamasına kadar uzanan süreçteki bütün işlemler elektronik ortamda gerçekleşir.

8. Yayınlanması için  SSDJournal Dergisi’ne gönderilen yazıların basım ve yayın hakları dergiye devredilmiş olur. Bu yazılar dergi yönetiminden izin alınmaksızın bir başka yayın organında yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.  SSDJournal Dergisi, yayınlamış olduğu metinleri yaygınlık sağlamak adına indekslenme ve sosyal medya gibi çeşitli mecralarda yayınlayabilir.

9.  SSDJournal Dergisi’ne gönderilmiş yazılardan kaynaklanması muhtemel herhangi bir yasal, hukuksal, ekonomik ve etik sorumluluk, söz konusu yazı yayınlanmış olsa bile yazarlarına aittir. Dergi herhangi bir yükümlülük kabul etmez.

10.  SSDJournal Dergisi’nin yayın dili tüm dünya dilleridir.

11. Dergimiz makale başvuru ücreti 1500 TL'dir (ücret ÜAK’ın doçentlik kriterleri gereği ücret peşin olarak  alınmaktadır). Makalenizi sistemimiz üzerinden yükledikten sonra editörümüz sizinle iletişime geçerek ödeme hakkında bilgi verecektir. Dergi başvuru ücreti dışında, makalenizin yayınlanması için herhangi bir ücret talep edilmeyecektir.
ÜAK’ın 7 Mart 2019 tarihli Genel Kurulunda alınan karar metni aşağıdaki gibidir
Aşağıdaki dergiler doçentlik başvuru şartlarında (beyannamede) kullanılabilir:
• Makale başvurusu sırasında -kabul/red şartına bağlı olmaksızın- ücret alan dergiler
• Abonelik usulü ile çalıştığı halde ilgili makaleyi açık erişimli yapmak için ücret talep eden dergiler
• Makale basımı sürecinde yazarlardan herhangi bir ücret talep etmeyen dergiler
İlgili link aşağıdadır (44. Madde)
http://www.uak.gov.tr/duyuru/2020E_S%C4%B1kcaSorulanSorularveCevaplar%C4%B1_14102020.pdf


Advanced Search


Announcements


    MART SAYISI 
    Değerli Bilim İnsanları, Mart sayımız yayınlanmıştır.



    MAYIS SAYISI 
    Değerli Bilim İnsanları, Mayıs sayımız için makalenizi 1 Mayıs tarihine kadar yükleyebilirsiniz.



Address :Göztepe Mah., Beykoz, Istanbul/TURKEY
Telephone :+90 537 579 28 78 (Turkey) Fax :+90 216 606 32 75
Email :journalssd@gmail.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri